12. Sommarlista – det här vill jag träna i sommar #uppochhoppaijuni

Det här är ett inlägg i 30 dagar i juni — en träningsbloggutmaning, skapad av Sofy (se här).

I sommar ska jag springa, hoppa, skutta, lyfta, dra. Yoga, andas och utmana. Efter Tjejmarathon (nu på söndag!) blir det först en lugnare och lättare period; sedan trappar jag långsamt upp igen.

Löpning

Såklart att jag ska springa. Jag har hittills sprungit ungefär tre pass i veckan — men vill komma igång med fyra pass. Det får bli fokus i sommar/höst! Jag fortsätter enligt plan med ett distanspass, ett fartpass (intervaller eller backe), ett långpass — och så lägger jag till något extra som passar just den veckan!

Men det viktigaste är att det ska vara roligt. I sommar vill jag springa till sjön, ta ett dopp och sedan springa hem på solvarma stigar. Eller packa ryggsäcken med vatten, kaffe och kanske en smörgås och ge mig ut på springäventyr. Upptäcka nya platser.

Paus under ett löppass, augusti 2014. Njutlöpning. Bohemlöpning. ♥

Styrketräning

Två pass i veckan känns lagom för hälsofördelar och för att förbli skadefri. Jag vill få mer struktur på mina styrkepass och kommer att lägga upp en plan. Jag ska fokusera mycket på ben (gärna enbenta övningar), core och rygg för att stötta löpningen. Ett tungt skivstångspass och ett pass med mest kroppsvikten som motstånd och med mycket rörlighet- och balansövningar — det blir bra!

Yoga

Jag brukar yoga några minuter varje morgon och lägga in 1-2 längre pass varje vecka. Det fortsätter jag med. Jag kan varmt rekommendera Yoga for Runners (20 min) av Ekhart Yoga och även hela Youtubekanalen Yoga with Adrienefind what feels good.

Vardagsmotion

Jag kommer att cykla till och från mitt sommarjobb varje vardag, det är ungefär 50 minuter tur och retur. Det blir också, som vanligt, många hundpromenader i skogen. På jobbet står jag upp mycket vid skrivbordet och varierar mig så att det inte blir så statiskt. Jag tänker också: naturlig rörelse — hur gillar min kropp att röra sig?

Klättring?!

Och så vill jag klättra — det verkar så kul! Någon som har provat?

Vad vill du träna i sommar?

/ Anna

En reaktion på ”12. Sommarlista – det här vill jag träna i sommar #uppochhoppaijuni

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s