4. En träningsform jag inte förstår #uppochhoppaijuni

Det här är ett inlägg i 30 dagar i juni — en träningsbloggutmaning, skapad av Sofy (se här).

Nä – jag kan faktiskt inte komma på någon träningsform som jag inte förstår. Jag förstår nog alla på sätt och vis, eftersom det väl finns något i varje träningsform som någon faktiskt gillar och har nytta av. Och då kan jag liksom relatera till det.

Däremot finns det sätt att träna på, som jag har svårt att förstå.

Jag har till exempel jättesvårt för uttryck som ofta förekommer i samband med typ svettiga gymselfies. ”I dag krossade jag axlar på dagens pass!” Alltså, what? Krossade? Eller mosade. Eller jag körde skiten ur mig på gymmet i dag.

Som om träningen är en slags bestraffning mot kroppen.

Det är ledsamt. Men jag förstår också att man kanske inte alltid menar så, utan att det faktiskt kan vara bara ett uttryck. Men ändå. Det ligger något där som gör att det skaver i mig — eftersom träning är kroppskärlek för mig. Absolut inte hat, inte bestraffning och inte ångest. Bara kärlek.

Träningshets. Kroppshets. ”Hälso”-hets.

Att träna på ett sätt som tar mer än det ger. Att träna på ett sätt som inte har hälsa, välmående och, faktiskt, glädje som utgångspunkt. DET är ledsamt.

(PS. Någon som ofta skriver väldigt klokt om just hälsa, mat, träning, kropp, ideal och sådant är Charlotta Sofia. In och läs på hennes fina blogg!)

Vad tycker du om ”sätt” att träna som kan framstå som destruktiva och om uttryck liknande de ovanstående?

/ Anna

4 reaktioner på ”4. En träningsform jag inte förstår #uppochhoppaijuni

 1. Jag använder (nog?) aldrig just de orden.
  Men däremot kör jag ofta tuffa gympass där det bildas mjölksyra i musklerna och det sviiiider. Men alltså, för mig är det inte en bestraffning. Varken mot mig själv eller mina muskler. Med rätt återhämtning blir de ju starkare. Och endorfinkicken efteråt, ger belöning åt hjärnan.
  Som du säger; det kan nog bli lite ogenomtänkt med orden ibland. :-)

  Kram M

  Gilla

  • Jag tänker att hur vi uttrycker oss också kan ha betydelse för hur vi tänker om oss själva och vice versa – att det kan påverka självbild och självkänsla på ett negativt sätt hos vissa. Men jag förstår hur du menar – självklart behövs också tuffa styrkepass! :-)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s